6.c viste vinderprojektet frem

Lene HøgAVV og Grøn Guide Carsten Bregnhøj udpegede i december måned Årets affaldsindsats 2010. Prisen går til en klasse/institution, der har arbejdet med affald og genbrug på nye og kreative måder. Der var tre deltagende projekter i konkurrencen, og vinderen blev 6.c fra Lundergårdsskolen, som har omdannet en række gamle stole til små kunstværker

I dag var 6.c så på besøg hos AVV for at få overrakt præmien og vise deres stole frem. Klassen har arbejdet med stolene i faget Billedkunst, hvor de har haft frie hænder til at give de kasserede stole et nyt udseende. Det har resulteret i en række sjove, opfindsomme, smukke og skøre stole: Stolen med lyserødt plyssæde og nodepapir, stolen med toiletsæde, stolen klædt i FC Barcelona-tøj med flere. Sidstnævnte er lavet af Sofie, som fortæller, at hendes mor har strikket sokker i de rigtige farver til stolen, så outfittet blev komplet. Klassen har arbejdet med stolene hen over 2-3 måneder og udstillede til slut værkerne på skolens torv, så alle deres kammerater kunne få lov at kigge med.

AVVs bestyrelsesformand Ole Ørnbøl overrakte præmien – en check på 3000 kr. – til 6.c og takkede dem for det originale projekt, der kan inspirere andre til at bruge affald på opfindsomme måder. Efter overrækkelse af præmien kom 6.c på rundvisning hos AVV, hvor Carsten Bregnhøj viste dem endnu flere eksempler på kasserede ting med genbrugspotentiale.

Årets affaldsindsats uddeles hvert år, og fristen for indsendelse af projekter i 2011 er 1. december. Læs mere om prisen på www.avv.dk/boern/aarets-affaldsindsats

Læs artikel fra Hjørring Nyt og P4 eller hør radioindslag fra P4 her.

Vi kan også anbefale:

Leave a Reply

  

  

  


3 × syv =

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>