Vinterferie med ballade i børnehøjde

I uge 7 og 8 drog 300 børn og barnlige sjæle på klimaskattejagt i Hjørring midtby

Globale Spor i Hjørring Kommune og Toppen af Danmark bød i vinterferien på masser af bæredygtig ballade i børnehøjde. Både turister og lokale børn deltog i klimaskattejagten, hvor der var masser af sjove aktiviteter, konkurrencer og lege, som alle havde fokus på klima og bæredygtighed.

Bøgetræer og fuglekasser
Gennem cykelkonkurrencer blev der sat fokus på transport, på kunstmuseet blev deltagerne præsenteret for masser af kunst lavet af affald og herefter tegnede og snakkede de om indholdet i en affaldssæk. Posten ved biblioteket bød på udstilling af forskellige dyrehår og i Christiansgave lærte børnene om naturen, forbrug og ressourcer. Der blev uddelt små bøgetræer og fuglekasser, og da skattejagten var gennemført fik alle deres velfortjente præmie: en stor badebold som forestillede en jordklode.

Kunst og kager
Efter skattejagten var det tid til at få varmen ved små bål på Springvandspladsen. Her blev bagt pandekager og lavet figurer af brugte ledninger. AVV havde udlånt et ton brugte ledninger, som børnene med stor glæde foldede og flettede små kunstneriske figurer af. Ligeledes var der mulighed for at vinde et CO2 neutralt ferieophold på Skallerup Klit feriecenter, ved at gætte hvor mange kilometer ledning et ton målte.

Læs mere om arrangementet på Projekt Globale Spor

Se flere indlæg fra Globale Spor

Vi kan også anbefale:

Leave a Reply

  

  

  


en + = 6

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>