DN samler ind den 3. april – ikke penge, men affald

Lene HøgHos AVV behandler vi det affald, folk smider ud. Vi synes generelt, at borgerne i Vendsyssel er rigtig god til at kassere korrekt – dvs. sortere affaldet, alt efter om det kan genbruges, skal gå til forbrænding eller er miljøfarligt affald. Men kigger vi rundt i naturen eller gadebilledet, kan vi godt se, at mange af os måske ikke altid får det hele med. Slikpapir i rendestenen, fastfood-emballage i motorvejsrabatten, madrester på rastepladsen.

Det meste henkastet affald handler om ubetænksomhed – eller om uvidenhed. Om at man ikke lige tænker på, hvad der egentlig sker med øldåsen, når du smider den ud af bilruden. Det kan faktisk tage op til 500 år for en aluminiumsdåse at nedbrydes i naturen. Der er mange gode grunde til at bruge hovedet og skraldespanden, når vi færdes i naturen eller byerne. Men er skaden først sket, kan vi alle heldigvis hjælpe med at rette den op. Søndag den 3. april holder Danmarks Naturfredningsforening sin årlige indsamlingsdag, og alle kan deltage. På DNs hjemmeside kan du se, hvilke indsamlinger der er organiseret i dit lokalområde– og så er det blot at ringe til kontaktpersonen og tilmelde sig.

Vil du læse mere om emnet henkastet affald, så se i øvrigt AVVs Affaldshåndbog til borgere 2011.

 

Vi kan også anbefale:

Leave a Reply

  

  

  


+ otte = 15

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>