Da Hjørring gik i sort…

Lørdag d. 26 marts kl. 20.30, midt i Danmarks fodboldlandskamp mod Norge, slukkede Hjørring lyset og alle var inviteret op på toppen af Metropol til kultur og hygge i mørket.

Gadelygterne i byen blev slukket en helt time for at sætte fokus på verdens klimaproblemer og den lokale klimaindsats i Hjørring Kommune.

I et mørkt og øde rum

Tog man i lørdags elevatoren til allerøverste etage i Metropol – eller trappen for de helt friske – blev man mødt af et næsten omsluttende mørke i det store rum, som normalt ligger helt øde hen. Små farverige knæklys viste dog vej i mørket og i et hjørne i midten af det mørke rum, var det muligt at nyde aftenens kulturelle indslag. Der blev ligeledes budt på en kop varm kaffe og forfriskende økologiske sodavand og øl.

–Det er en helt anderledes oplevelse at se vores by fra oven – og så endda i mørke! lød det begejstret fra en deltager.

Panoramaudsigt og skønsang i mørket

Det store, tomme rum bød på panoramaudsigt over hele Hjørring og gav de fremmødte rig mulighed for at overvære gadelyset slukke. Da lyset havde sænket sig over byen bød programmet på skønsang fra sopran Charlotte Hjørringgaard og koret Swing Team og en uhyggelig historie oplæst af skuespiller Kresten Andersen. Det hele blev krydret med et par lidt mere alvorlige ord fra formanden for Teknik- og Miljøudvalget Jørgen Bing om, hvorfor vi netop skulle slukke lyset denne tidlige forårsaften og om hvordan Hjørring Kommune tackler klimaproblematikken. Efter en time tændtes gadelygterne udenfor igen og det var tid for øjnene at vænne sig til det skarpe lys.

Underholdning for børn og voksne

Omkring 100 deltagere havde taget imod tilbuddet om at nyde en lørdag aften, der bød på underholdning for enhver smag. Imens de kulturelle indslag især vakte glæde hos de voksne, var de yngre deltagere optaget af noget helt andet.

Børnene havde travlt med at forme de neonfarvede knæklys i figurer, armbånd og bolde. De pyntede det mørke rum, dem selv og deres forældre, det var meget festligt.

Fokus på klima

Baggrunden for arrangementet var, at WWF, Verdensnaturfonden, har gjort denne ene time til international Earth Hour – en time hvert år, hvor vi alle sammen opfordres til at slukke lyset. Lyset slukkes ikke for at spare på strømmen, selvom det selvfølgelig er en positiv sideeffekt. Derimod slukkes lyset for at sende et signal til verdens ledere om at tage hånd om klimaproblemerne.

Hjørring Kommunes indsats

Globale Spor hos Hjørring Kommune, som stod bag invitationen til dette arrangement, arbejder på at få sat fokus på klima og bæredygtighed i Hjørring Kommune.

Siden projektets start i 2009 har vi gennemført flere aktiviteter og energibesparende tiltag i kommunen og i 2010 blev vores klima- og bæredygtighedsstrategi godkendt i byrådet. Det er denne strategi vi i Globale Spor nu er i fuld gang med at få ført ud i livet.

Vi kan også anbefale:

Leave a Reply

  

  

  


syv × = 42

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>