Have(gen)brug på Bagterpskolen

Lene HøgFor nylig kontaktede Bagterpskolen AVV, fordi de var i gang med et genbrugsprojekt. Lærer Helle Gerstrøm fortalte, at to klasser netop havde bygget højbede af gamle havesten fra skolens tidligere atriumgård. Stenene skulle alle være smidt ud, hvis ikke en opmærksom lærer havde gemt 250 stykker til højbede i naturfagshaven. Eleverne i 4.C og 5.A havde selv designet højbedene i matematiktimerne, og nu var de klar til brug. Helle Gerstrøm skrev: “Nu mangler vi blot noget kompost, og vi kan begynde at plante og så. Vi må på et senere tidspunkt, når hjemkundskabslokalet er indrettet, have en kompostbeholder – men det kan vi jo købe hos jer, så vi vil få mulighed for at arbejde med genanvendelse af affald fra hjemkundskab, for senere at kunne høste krydderurter mm. til madlavningen i køkkenet.”

Vi svarede Bagterpskolen, at eleverne var velkommen til at hente noget gratis kompost på AVVs Miljøanlæg Rønnovsdal i Harken, hvor komposten bliver lavet af borgernes haveaffald. Det resulterede i et skolebesøg på Rønnovsdal, hvor driftsleder Niels Jørgen Kræmmergaard viste miljøanlæggets (i gamle dage kaldet lossepladsens) aktiviteter frem, og eleverne kunne tage hjem på skolen og plante gør-det-selv højbedene til med kompost. Et fint projekt med genbrug i flere faser.

Du kan også få gratis kompost til haven, når AVV holder kompostdag lørdag den 30. april – se mere her!

Vi kan også anbefale:

Leave a Reply

  

  

  


8 − syv =

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>