Sætter du affaldet i perspektiv?

Tue JepsenSkal en container være farverig? Det synes vi godt, den må være – lige så vel som vores genbrugsplads gerne måtte blive dekoreret med et flot graffitimotiv. Fra mange kilder får vi tilsendt sjove billeder og kunst, der har beholderne til affald som omdrejningspunkt – som det nedenstående billede fra Ulla eller den her asfaltfolie spottet af Laila. Du kan dog også som borger have muligheden for at dekorere din skraldespand/container.

Boblekunst

Kilde: https://www.facebook.com/photo.php?pid=5665470&id=310375597699&fbid=484401002699

Bor du i en kommune, hvor du selv betaler for din skraldespand ved husstanden eller på anden måde har ret til at dekorere den ensfarvede beholder, du smider dit affald i – ja, hvorfor så ikke komme i gang? Du kunne fx selv male den eller bestille folie hos et trykkeri – men spørg lige din kommune først.

Der findes dog også deciderede firmaer, der har specialiseret sig i at lave folie til containere – og herhjemme i Danmark blev vi kontaktet af Birthe Krabek, der driver hjemmesiden kuppi.dk. Birthe har kastet sig over en kæmpe opgave med at sælge stickers – eller folie – så hun kan håndtere alle borgeres skraldespande.

Opgaven byder på udfordringer, fordi containere kommer i mange former og størrelser, og fordi kommunerne har forskellige ordninger for dagrenovation (affaldet fra hjemmet). Hos AVV står vi fx for storskrald, forbrænding og en masse genbrugsaktiviteter, men det er Hjørring og Brønderslev Kommune, der tager sig af dagrenovationen.

containerkunstVi bliver altid glade og uhyre inspireret, når vi bliver kontaktet af folk udefra – som kunstnere, designere, musikere eller Birthe, som siger: ”Efter min mening burde folk have mulighed for at dekorere deres skraldespande, så det blev muligt at påskønne og beundre dem.”

Hos AVV har vi også containere, som vi fx bruger til at samle papir ind hos borgerne, og vi var lidt nysgerrige efter at se, hvordan containerne så ud med farverige motiver på. Resultatet kan du se ovenfor eller live i vores besøgscenter, men containerne kommer også på rundtur ind i mellem.

Et andet selskab, som vi har delt mange gode stunder med, er Renosyd, som allerede sidste år skabte omtale med deres containere med bryster på (se nedenfor). Og så har de endda en talende skraldespand ved navn Teddy, der siger alt fra “Bøvs” til “hasta la vista, baby“, når du smider skrald i.

renosyd-container

Vi hører gerne dine kreative forslag, der sammenblander kunst og affald eller på anden måde sætter affald og genbrug i perspektiv. Det er, når rammerne brydes, at vi bliver opmærksomme på de ting, vi hver dag tager for givet.

 

Vi kan også anbefale:

2 comments to Sætter du affaldet i perspektiv?

Leave a Reply

  

  

  


× ni = 45

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>