Syng om affaldet!

Tue Jepsen”Skraldera la la la la la la”, synger den danske affaldsverden, mens guitaren rytmisk følger med. Ole Fuglsang fra Odense Renovation kan melodien til næsten alle de gamle ”Genbrugssange for børn og voksne” fra gendan a/s’ lille sangbog a’ 1987. Og de andre deltagere skråler ivrigt med.

De årlige temadage på det smukke Lykkesholm Slot trækker tråde til en fast tradition med de gamle genbrugssange:

”Hos gendan vi samles hvert efterår, der snakkes om genbruget over en tår, og enige bliver snart alle mand, kun denne slags skrald vi ej bruge kan, Skraldera la la la la la la la”.

Gendan blev dog til Rendan, som siden blev lukket, og nu er det brancheforeningen RenoSam, selskaberne mødes i. Og de gamle sange spreder hygge og morskab midt i alle de seriøse affaldsemner.

Genbrugssangskrivningen lever stadig

Det er dog ikke kun branchen selv, der bryder ud i sang. Inden for kort tid er vi blevet kontaktet af flere dygtige musikere, der har lavet sange om genbrug. Til børnene er albummet Kompost og andre børnevenlige sange fra Bona Fide Records et hit, oplev fx sangen om Resten skal i den grå:

For nylig har vores egen bidragsyder på bloggen, Poul E. Nielsen, skrevet en livlig boogie-woogie om pesticider, og vi har fra Steincke Soundlab fået tilsendt en velproduceret rap med det heftige navn Et svin er til grin, som Danmarks Naturfredningsforening har gjort brug af (se tekst og navnene bag nummeret). Den kan høres her, og indsender, Viggo Steincke, skriver

”Som borger er jeg bekymret for miljøet – både lokalt og globalt. Samlede derfor en flok musikere med vidt forskellig baggrund, men som alle deler denne bekymring. Det kom der ’Et svin er til grin’ ud af.”

Affaldsformidleren rapper

Gendan GenbrugssangeHos AVV har vi også selv kastet os ud i sangene. Det blev til en rap, men med genbrugspladsen som omdrejningspunkt. En rap om en genbrugsplads? Ja, hvorfor ikke. TV2 sang allerede i 2002 om at være På kanten af småt brændbart.

Hvorvidt vores egen rap er helt velproduceret er op til dig at vurdere. Vi har lavet selv de små detaljer af den uden erfaring inden for musik – så den er i hvert fald personlig og med et glimt i øjet. Den understreger, at man ikke skal være bange for at kaste sig ud i tingene – det er bedre end at kaste tingene ud, som Sanna, en af vores mange skarpe venner på Facebook, skrev.

Se og hør AVV’s affaldsrap her:

Vi hører gerne dine historier om genbrugssange i kommentarsektionen nedenfor eller på Facebook.

Vi kan også anbefale:

Leave a Reply

  

  

  


+ tre = 6

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>