Når genbrug bliver guld – En anbefaling værd!

Tue JepsenKunne du tænke dig at udfolde dig kreativt, lave noget unikt, spare penge, give en hånd til miljøet og sende et vigtigt signal til omverdenen? Så skulle du besøge Når genbrug bliver guld.

Bloggen er drevet af Helene på 19, som har et helt særligt talent for at skabe smukke produkter ud af de ting, som ellers ville have havnet i skraldespanden. Som Helene siger:

Der er så mange muligheder. Ganske gratis kan man komme til nærmest alt. Selv rester af maling, som man kan bruge til at shine brugte møbler op med. Selv tapet smides ud. I genbrug er det muligt at købe et helt hjem. Plastik kan flettes til tasker, pap kan leges med. Alt kan omdannes til nyt på den ene eller anden måde.

Helenes vejledning til, hvordan man bl.a. fletter tasker af papir med tape, chipsposer, slikposer og andet emballage, er meget grundig og fyldt med gode billeder. Begge foredragsholdere til vores flettearrangementer henviste til Helenes vejledning, og den er et rigtig godt sted at starte, hvis man gerne vil i gang at flette tasker og punge.

Lilla taske

En flot taske, Helene har flettet af Milka Chokolade-papir

Men Helene laver meget andet, og genbrugsdesign er blevet uhyre moderne – takket være genbrugs-ildsjæle som hende. Flere besøgende har fortalt os, at man ligefrem kan købe noget lignende fra kendte producenter. Nogle gange er der ikke det mindste genbrug over det – det er nok, at det bare ligner.

Det ærgrer Helene, at folk i sådan en grad bare køber og smider ud – uden at tænke særlig meget over det. På vores rundvisninger fortæller vi, at hver dansker ca. smider et halvt ton affald ud om året. Men her er ikke medtaget det skjulte ressourceforbrug, som er alt det affald, der forbindes med produktionen af en vare, før den overhovedet når forbrugeren. En fladskærm har fx 2,6 tons affald på samvittigheden, når du du køber den. Det skjulte ressourceforbrug taget i betragtning producerer hver dansker intet mindre end 70 tons affald hvert eneste år ifølge Miljøstyrelsen.

Kartonpunge

Helene laver også punge af kartoner

En af de bedste former for genbrug er direkte genbrug, dvs. når varerne går direkte videre til andre, som de er – og ikke skal igennem et behandlingsanlæg først. En genbrugsbutik er fx et godt sted at finde unikke møbler, tøj og brugsting, som man ikke lige kan finde i et stort indkøbscenter.

Oversigt

Faktisk laver Helene stort set alt, hvad hjertet begærer

Og så er der den kreative side af genbrug, som kan være endnu vigtigere, og som vores blogger, Gitte Lacarriere i høj grad dyrker. Når man selv skaber noget nyt ud fra noget gammelt, sender man et vigtigt signal om, at affald er en ressource, som man værdsætter – ikke bare noget, der skal væk. Og så kan det ganske enkelt være sjovt at skabe noget nyt fra noget gammelt; lade genbrug blive til guld.

Helene afslutter:

Det eneste der bremser det her er manglen på ideer eller folks fordomme. Fordomme som “AD, det er jo skrald” har jeg svært ved at ændre på, men de der mangler ideen men har gå-på-mod når jeg har serveret en vejledning, dem kan jeg fange og præge ;o) Det lykkedes så af og til, kan jeg konkludere!

Besøg Helene og hendes blog Når genbrug bliver guld

Vi kan også anbefale:

Leave a Reply

  

  

  


9 − = otte

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>