Aldrig mere affald

Tue Jepsen

Skab en verden, der er fri for unødvendigt affald. Stil KRAV – til dig selv, butikkerne og producenterne. Deltag på siden Aldrig mere affald og støt fællesskabet.

Synes du også, der er for meget affald i hverdagen? Har du pakket det nye TV ud og er blevet forbavset over, at indpakningen fyldte mere end TV’et? Har du smidt et TV ud, bare fordi den indbyggede DVD-afspiller ikke virkede længere? Har det slået dig, at indpakningen nogle gange må være mere værd end selve produktet? Ja, så har du oplevet en masse unødvendigt affald.

Miljøstyrelsen har opgjort, at hver dansker producerer 70 ton affald om året! Vi tager den igen: HVER dansker, 70 TON! Du har måske hørt, at det kun var ca. 800 kg, men så har du ikke taget højde for det skjulte affald, der fx skabes under produktionen – og den er både du, butikkerne og producenten ansvarlig for. Danskerne er faktisk dem i EU, der producerer mest affald.

Aldrig mere affaldDer er mange ting, du selv kan gøre. Du kan først og fremmest købe mindre, købe kvalitet frem for kvantitet, og købe ting, der holder, og som du gerne vil have i lang tid. Derudover kan du gå efter de ting, som ikke har en stor affaldssamvittighed bag sig. Er det fx nødvendigt, at tandpastaen skal være pakket ind i pap OG folie? Og hvorfor kan man ikke skifte batteriet i sin eltandbørste? Og når man køber en ny, passer den ikke engang i den gamle oplader. Vælg de ansvarlige producenter.

Og husk at bruge genbrugsbutikkerne flittigt og give dine ting videre til andre, hvis de stadig virker.

Jo mere man går i dybden, des mere går det op for én, at der er tusindvis af ting, der kan minimere mængden af affald i Danmark. Og affald koster som bekendt ressourcer at skaffe sig af med, og det financierer du gennem skatten. Derudover forurener det uundgåeligt, når man skal transportere al det affald – og selv når det genanvendes indebærer det transport og ny produktion. Derfor er det bedste, du kan gøre for miljøet, helt at undgå affaldet i første omgang!

På Facebook finder du siden Aldrig mere affald. Den er sat i livet af AVV for at sætte fokus på affaldsminimering. Men det er ikke AVV, der skal drive den! – Det er fællesskabet, dvs. medlemmerne i gruppen. De andre medlemmer vil gerne høre dine gode ideer, se billeder af unødvendig indpakning, diskutere mulighederne for at reducere affaldsmængden hos producenterne og ikke mindst stå SAMMEN – for det er kun i flok, at vi kan gøre en forskel.

Vi kan også anbefale:

Leave a Reply

  

  

  


+ otte = 14

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>