Hvorfor skal man som borger overhovedet gøre en forskel?

Klimaforandringer? Det kan jeg da ikke gøre noget for at ændre. Tænker du også sådan, når talen falder på klima? Så læs her, hvorfor du bør overveje at tænke klima ind i din hverdag.

Vi siger ofte, at to hjerner tænker bedre end én og at man kan løfte mere i samlet flok, og det er gode råd at leve efter, også når det kommer til klima- og miljøproblematikken. Her er det nemlig især vigtigt, at vi alle hjælpes ad. For hvis kun en af os skifter pæren i en lampe til en mere energibesparende af slagsen, hjælper det i det store hele ikke mere end hvis man fjerner det fnug, der ligger oven på et lod på 100 kg, før vi løfter det.

Globale SporNår det kommer til de opgaver, der ikke kan løses uden en fælles arbejdsindsats, er det nødvendigt at vi alle tager et ansvar for løsningen af opgaven. Lige nu står vi over for en opgave, som lyder på at mindske vores belastning af klimaet – noget vi alle bør have en interesse i at bevare – og derfor bør vi som borgere tage det ansvar på vores egne skuldre og skrue ned for vores forbrug af strøm, brændstof osv., hvor vi kan.

Når snakken falder på klima og bæredygtighed kan det hele godt blive lidt for langhåret, og vi er, naturligt nok, ikke meget for at undvære den moderne teknologi, der er blevet en så stor del af vores hverdag. Det skal vi selvfølgelig heller ikke, men det kræver fx ikke meget af os, hvis vi husker at slukke computeren, når vi ikke bruger den og slukke helt for fjernsynet i stedet for at lade det stå på standby imens vi alligevel ikke er hjemme eller ligger i vores seng og sover. Det er de små ting vi alle sammen husker at gøre, der i det lange løb kan skabe store besparelser for os alle, både for klimaet og vores private pengepung.

Du kan følge arbejdet hos Globale Spor i Hjørring Kommune på vores nye side på Facebook. Her vil vi opdatere med nyheder inden for klima og bæredygtighed og give gode råd til, hvordan du kan tænke klima ind i hverdagen. Du finder os på adressen www.facebook.com/globalespor.

Vi kan også anbefale:

Leave a Reply

  

  

  


ni + = 18

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>