Mindre indpakning, tak!

Tue JepsenDobbelt indpakning er dobbeltmoral – det har to miljøbevidste klasser fra Brønderslev og Hjørring Kommune netop bevist.

Hvor meget emballageaffald kan man samle sammen på to uger? Det spørgsmål kan man roligt stille til 4.a på Bagterpskolen og 3/4-klasse på Serritslev Skole. De har nemlig været med i en konkurrence, hvor de skulle sætte fokus på unødvendigt affald. Du kan læse om baggrunden for konkurrencen her.

Resultatet er imponerende. Serritslev rendte hjem til forældrene og samlede 38 kg. unødvendigt affald sammen, mens Bagterpskolen samlede 25 kg. affald. Den store mængde på 38 kg. hos Serritslev skyldes nok også, at ungdomsklubben hjalp lidt til med nogle papkasser fra IKEA-møbler.

De godt 60 kg. emballageaffald i alt lyder måske ikke af meget, men man skal huske, at emballage ikke vejer ret meget – rent volumenmæssigt kunne affaldet nemt fylde et børneværelse fra gulv til loft!

Anden del af konkurrencen gik på det bedste råd til at undgå emballageaffald, og her modtog vi intet mindre en 26 råd i alt. Vinderen blev dog Bagterpskolens julepose, som kan bruges igen og igen frem for gavepapir. Man kan endda skifte farve på den ved at bøje siderne ind, så man kan variere udseendet. Gavekortet på posen er et lille whiteboard, man kan skrive på og hviske ud. Rådet vandt, fordi vi hos AVV hvert år modtager MEGET gavepapir – og det meste er coated med voks og kan ikke genbruges. Så en julepose, der kan bruges igen næste år, er både aktuelt og en opfindelse, som rent faktisk kan gennemføres. Tillykke med det!

Alle de gode råd glæder vi os så meget over, at de bliver bragt på vores facebook-side hver dag i december som en optakt til en genbrugsvenlig jul :)

Under ceremonien, som fandt sted i forbrændingsanlæggets Affaldsmuseum, stod den levende juicebrik Lisbeth fra Globale Spor for en lille quiz – og her var Serritslev skarpest. Eleverne vandt derfor et gavekort til vores genbrugsbutik på 50 kr. hver.

Begge klasser kom hjem med hænderne fulde – men vi føler os allermest beriget. Eleverne og lærernes entusiasme har smittet voldsomt af på os – og de mange gode råd kunne vi aldrig have fundet på selv.

Tusind tak for jeres indsats! I er for seje!!!

Vi kan også anbefale:

Leave a Reply

  

  

  


× 3 = atten

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>