Flot, festligt og farligt – hvad gør du af fyrværkeriet dagen derpå?

Fyrværkeri

Foto: MeiTeng

Flot, farverigt og festligt – fyrværkeri hører nytåret til. Men fyrværkeri rummer desværre også mange farer, både før, under og efter at det er i brug. Heldigvis er de gode råd omkring indkøb og affyring velkendte og nemme at følge: køb kun godkendt fyrværkeri, husk sikkerhedsbrillerne, hold afstand, hold ikke fyrværkeri i hånden og gå aldrig tilbage til en fuser.

Hvad skal du så gøre efter nytårsaften, når der skal ryddes op? Det er nemt nok, når det handler om de raketter, der blev affyret: Dem kan du roligt smide i skaldespanden, så bliver de brændt på forbrændingsanlægget. Men hvad med fuserne – dem, du klogeligt undgik at gå tilbage til, da de ikke gik af nytårsaften? I princippet er fuserne stadig farlige, også dagen derpå. De må derfor ikke komme i skraldespanden, men skal afleveres på genbrugspladsen. Brug skovl og spand til at opsamle fyrværkeriet og aflevér det herefter på genbrugspladsen i rummet for farligt affald – stil det på bordet, så sørger pladsmanden for den videre bortskaffelse.

Hos AVV kontakter vi politiet, hvis vi modtager ulovligt fyrværkeri som f.eks. krysantemumbomber eller hjemmelavet fyrværkeri. Så vurderer politiet, hvordan fyrværkeriet skal bortskaffes.

Vi kan også anbefale:

Leave a Reply

  

  

  


9 + = elve

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>