Større ER bedre (aprilsnar 2012)

Tue JepsenI dag er en stor dag!!! I bogstaveligste forstand.

De fleste ved nok, hvad en “boble” til papir og glas er. Det er de her søde små, runde containere der står rundt omkring, som gør det let lige at rende ned med de gamle ugeblade og de tomme flasker. Dem har vi faktisk 900 af i Vendsyssel, og borgerne er glade for ordningen.

Men nu gør vi ordningen endnu bedre! Vi udskifter nemlig de 900 bobler med 50 kæmpebobler. Og hvorfor er det så bedre, kan man spørge? Jo, fordi, at de store bobler ikke skal tømmes så ofte, da der kan være meget mere i. Dermed sparer vi en kæmpe mængde CO2 på transporten – faktisk lige så meget CO2, som lastbilerne mellem Hirtshals og Hjørring forurener med i løbet af et halvt år.

De nye bobler er 2½ meter høje, hvilket gør, at det kan være svært at nå op til hullerne, hvor flaskerne og papiret skal smides ind, men det problem har vi allerede løst. Som vores tekniske chef, Torben Nørgaard, demonstrerer på billederne nedenfor, skal man bare sørge for at have en stige med.

Vejene er ikke helt brede nok alle steder, men de bliver udvidet løbende, og ordningen har tjent sig ind i løbet af 5 – 6 år.

Du kan læse mere om de nye kæmpebobler her.

Hør radioindslag fra Skaga FM her.

Vi kan også anbefale:

Leave a Reply

  

  

  


− 6 = tre

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>