Bliv inspireret til vores konkurrence

Tips til 117 Møg gode grundeFor at deltage i vores konkurrence 117 Møg gode grunde, skal du besvare nogle spørgsmål, som gerne skulle runde ud i en idé, der giver bedre genbrug lokalt eller nationalt. Eller i hvert fald inspirerer os til at tænke videre.

Du skal kort sagt fortælle os, hvad der skal sorteres fra, og hvad det skal bruges til, men vi vil også rigtig gerne vide, om der findes en virksomhed, der kan udføre idéen. Du kommer også til at skulle argumentere kort for, hvordan din idé er god for omverdenen.

Det er ikke en typisk “nem” konkurrence, hvor du bare skal tilmelde dig en nyhedsmail. Det er din opfindsomhed, vi leder efter. Til gengæld kan din idé måske være med til at give miljøet en gevaldig hånd!

Nogle gode tips til konkurrencen er:

  1. Tag udgangspunkt i genbrugspladsen – På genbrugspladsen har vi mulighed for at samle større mængder affald i vores containere. Det er lettere at finde en kvalificeret aftager af affaldet, når vi har nogle ordentlige mængder. Hvis idéen kun tager udgangspunkt i skraldespanden derhjemme, er din idé et godt dagligdags tip, men det er svært at gennemføre på større plan.
  2. Tænk over materialets indhold – Der genanvendes meget allerede, men der er stadig ting, som man ikke helt ved, hvad man skal gøre ved. Fx er gammelt fiskenet svært at genanvende, da det er lavet af flere stoffer. Det samme gælder meget andet, fx elektronik, hvor der måske findes små komponenter, som sagtens kan genanvendes, hvis man lige tager dem ud – i stedet for at det hele hakkes i stykker.
  3. Kan materialet stadig bruges? – Nogle gange smider man en bøjning fra et rør ud til metal, hvor det så bliver smeltet om. Men kunne man have sorteret bøjningen fra og genanvendt den som den var, ville det være en stor gevinst for miljøet. Samme kan gælde mange andre materialer, som ligger ud over det, man finder i en genbrugsbutik, især byggematerialer.
  4. Hvad mangler verden? – Det helt store plus er selvfølgelig, hvis du kan tage udgangspunkt i noget, der er mangel på i dagligdagen og argumentere for, at genbrugspladserne kan hjælpe med at få materialet i cirkulation. Måske kan der endda skabes arbejdspladser.
  5. Kan affaldet få MERE værdi? – Nogle ting kan direkte få MERE værdi ved at genanvendes, som de er. Firmaet Gamle Mursten i Svenborg rengør fx gamle mursten og sælger dem til byggerier, som får et helt særligt udtryk pga. murstenenes historie. Man kan sige, at murstenene giver husene endnu mere værdi, netop fordi de er gamle. Ved du, hvad man normalt gør ved mursten fra genbrugspladserne? Man knuser dem og bruger dem som vejfyld, og det er da synd!

Se, hvad Gamle Mursten gør:

Deltagelse
Som altid deltager du ved at besvare spørgsmålene på avv.dk/117 eller ved at komme med dit bud på Facebook. Du kan også sende en mail til 117@avv.dk eller et brev med posten, hvis du fx har en skitse eller noget andet, du gerne vil vedhæfte. Med almindeligt brev mærkes kuverten “117″ og sendes til AVV I/S, Mandøvej 4, 9800 Hjørring. Har du spørgsmål, kan du ringe på 9623 6644.

Vi kan også anbefale:

Leave a Reply

  

  

  


− to = 5

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>