Ny ovn og miljøvenlig varme

Tue JepsenHos AVV er stemningen positiv. Der er nu stor sandsynlighed for, at der inden for de næste år kommer til at stå en flot ny ovn på Mandøvej i Hjørring. Energistyrelsen har givet os lov til at bygge en ny 10 tons ovn – betinget, at vores næstældste ovn – en syv tons ovn – bruges til biobrændsel. Dermed bliver der stadig mulighed for at levere miljøvenlig og billig affaldsvarme til Hjørring, Hirtshals, Lørslev, Sindal, Bindslev og Vrå.

En konstruktiv løsning
Vi har for nyligt fået afslag på at udvide vores kapacitet til forbrænding af affald, hvilket betyder, at vi ikke må bygge en ny ovn, der kan brænde mere end de to nuværende ovne tilsammen. Det vil gøre det svært at levere mere affaldsvarme, og det vil betyde, at vores mest velfungerende ovn skal lukkes ned, hvis vi bygger en ny.

Det har vi nu fundet en konstruktiv løsning på: Ved at bygge en ny 10 tons ovn, der kun håndterer affald, kan vi beholde den største af de to gamle til forbrænding af biobrændsel, der kan være alt fra halm til husdyrgødning og flis. Det betyder, at vi stadig har mulighed for at levere miljøvenlig affaldsvarme til store dele af Vendsyssel. Set fra en praktisk vinkel betyder det også, at vi ikke skal lukke en velfungerende ovn ned.

Ekstraordinært bestyrelsesmøde
I vores forbrændingsanlæg har vi to ovne – en lille, der kan brænde tre ton i timen og en stor, der kan brænde syv ton. Den lille skal snart pensioneres, da den er 24 år gammel. At bygge en ny ovn er derfor under alle omstændigheder obligatorisk, da vi ikke kan følge med, hvis vi kun brænder syv ton i timen, og da renoveringen af den lille ovn ikke er rentabel eller praktisk. Men nu ser det hele ud til at hænge sammen, og vores bestyrelsesformand, Ole Ørnbøl, har indkaldt til ekstraordinært bestyrelsesmøde i august, hvor de nye muligheder skal drøftes.

Vi kan også anbefale:

Leave a Reply

  

  

  


− to = 6

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>