Hvordan gør vi Hjørring til Alletiders Bedste Cykelby?

Dette spørgsmål kom flere skoleelever og -klasser i Hjørring Kommune med bud på, da Trafiksikkerhedsrådet i Hjørring Kommune arrangerede en ABC-cykelkonkurrence. Børnene blev opfordret til at lave tegninger, historier eller opfindelser, der beskrev og viste deres drømme-cykelby.

Flere skolebørn i Hjørring Kommune har i september måned deltaget i kampagnen Alle Børn Cykler (ABC). Kampagnen havde til formål at få flere børn til at cykle, og i den forbindelse blev cykelkonkurrencen afholdt. De fem bedste ideer blev belønnet med et kontantbeløb på 6000,- kr. hver.

Vinderen af konkurrencen blev et innovationshold fra HTX i Hjørring. Deres ide til Alletiders Bedste Cykelby bød på såkaldte ABC-cykelstriber. Forslaget er, at der skal males striber i forskellige farver på cykelstier, der skal gå på tværs af byen. Hver stribe og farve fører til forskellige steder, fx skoler, centrum, skov, indkøbsmuligheder mm., på den måde bliver det let og sikkert at cykle rundt i byen. Cykelstierne skal samles i en citycykelring, som gør det overskueligt og nemt at cykle rundt i byen.

Innovationsholdet fremlagde onsdag d. 13. september deres ide og modtog samtidig præmien på 6000,- kr.

Vi kan også anbefale:

1 comment to Hvordan gør vi Hjørring til Alletiders Bedste Cykelby?

Leave a Reply

  

  

  


ni + = 10

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>