AVV har udpeget Årets affaldsindsats

I foråret udskrev vi i samarbejde med Grøn Guide i Hjørring Carsten Bregnhøj en konkurrence blandt skoler og institutioner om Årets affaldsindsats. Formålet med konkurrencen var at udfordre børn og unge til at sætte fokus på affald og genbrug på nye måder.

Og opfindsomheden fejler ikke noget her i Vendsyssel, kan vi konstatere: En by i bedste Hundertwasser-stil skabt af kasserede emballager, julepynt lavet af vejsidens affald og en række gamle stole lavet om til hippe, sjove og originale genbrugsmøbler.

Vi fik tre bidrag, der alle var sjove og gode, men vi var jo nødt til at vælge ét vinder-hold af de 3000 kr., præmien bestod i. Det blev 6.c på Lundergårdsskolen, som stod bag de re-designede genbrugsmøbler. Vores lille dommerpanel hæftede sig bl.a. ved, at stolene var fundet på et loppemarked, hvor ingen ville byde på dem – så hvis de ikke var blevet re-designet, var de nok endt i containeren med brændbart. 6.c leverede desuden en meget fin dokumentation af hele forløbet, som andre vil kunne bruge som en slags arbejdsinstruktion.

Vi overrækker præmien til 6.c fra Lundergårdsskolen ved en officiel anledning i januar måned. De to andre deltagende hold, hhv. 3. klasse på Vrå Skole og Børnehuset Bjørnen i Hjørring, får i disse dage besøg af Carsten Bregnhøj, som overrækker en lille julehilsen til de deltagende børn.

Vi kan også anbefale:

Leave a Reply

  

  

  


en + 3 =

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>